dimecres, 10 de novembre del 2010

Excursió a Morella

L'excursió que vam realitzar els alumnes de 4t ESO i 1r Batxillerat amb el departament de biologia, es va fer el dimarts 9 de novembre al poble de Morella.

La primera parada realitzada va ser a Vilafamés, on vam contemplar la majestuosa roca grossa que porta allí des de el Triàsic, i s'encontrava en posició vertical per la acumulació de sediments i per el xoc de les plaques tectòniques. Dins d'eixa expedició vam poder observar les fissures que portaven les roques més properes a la roca, totes aquestes estaven formades per taffoit ( roca exposada a les ones del mar).

Després vam anar a la carretera que empalma Vinaròs amb Morella,on es trobava unes icnites de dinosaures, es a dir, les empremptes  de dinosaures que vam passar per aquelles terres. Lo curiós de tot això era que la majoria del dinosaures que habitaven les nostres terres eren herbívors i les empremptes que hi havien eren totes de carnívors. Encara no s'ha establit una resposta concreta però s'han fet moltes tesi: per la força que tenen aquest tipus de dinosaures es una de les que més s'han proposat.

Tot seguit amb una ventolada impressionant, vam parar a la carretera de Morella a Forcall on vam contemplar el jaciment de fòssils més famós de la comarca, on ens van donar una bossa per a agarrar tots el fòssils que pogueren i així d'aquesta manera poder identificar-los quan anàrem al museu de Morella.

Cinc minuts després arribaven a la exposició de la Fàbrica Giner de Morella. En aquesta exposició vam observar com els treballadors de la mina de cel obert van descobrir el jaciment de fòssils. Dins de la exposició es trobava uns del milers ossos que es van trobar durant el treball en les mines de cel obert.

Després de exposició vam anar al poble de morella on teníem contractat la visita al museu de dinosaures de Morella, però no vam entrar ja que no vam arribar a temps. Vam dinar en una plaça al costat de la muralla, vam fer unes compres de pastís típic d'allí (flaó) i vam tornar cap a l'institut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada