dilluns, 24 de gener del 2011

El tràgic món del botelló i les drogues

Fent compte del que vam aprendre amb el programa de ràdio que es va reproduir el passat 20 de gener en la emissora de l'UJI, fem una recopilació de que la gent jove d'aquesta generació comença molt prompte a beure i a consumir drogues.

Un any més el botelló es un dels temes que més criden l'atenció, en el rodatge fet per a les xiques de entre 15 a 20 anys, ha estat molt desconcertat, ja que un 64 % de les xiquetes de 15 anys solen fer botelló cada cap de setmana, els sues pares ho saben i els pareix bé, cossa que tampoc concerta molt amb tots els accidents que passa per culpa de l'alcohol.

En el rodatge fet per a xics vaig descobrir que els homes a mida que se van fent grans beuen molt més que les xiques, però quan estan entrant a la adolescència solen beure menys, però que molt menys sols hi ha un 30% que el consumeixen cada cap de setmana.

Lo més alarmant es que no el fan sols quan ixen de festa o estan per la seua ciutat, ara també se l'en porten a qualsevol lloc amb la maleta,normalment quan ocorre això solen estar en viatges de final de curs, encara pitjor que si el fan cada cap de setmana o en una festa, ja que d'aquesta manera si de veres els passa alguna cossa no tenen a ningú dels seus pares per a que facen el part al hospital.


Avui en dia no pensem tan sols en la paraula alcohol quan diem  els adolescents, si no que la paraula droga també es troba en els pensaments de tots els pares. Quan parlem de droga no ens referim tan sols a les blanes si no que en munto de cassos la barreja de les drogues amb l'alcohol ha aplegat a causar la mort.

En la enquesta passada va eixir que més d'un 56% ha consumit drogues als 15/16 anys habitualment, les més consumides són: èxtasis, cocaïna i speed. Encara que la majoria d'ells no sàpiguen les conseqüències que porten. També hi un percentatge de xics que no consumeixen habitualment, però que si les han provades, aquest percentatge és del 17%.

En el apartat de les xiques no ocorre lo mateix, només un 15/20% solen consumir-les habitualment, però al contrari que els xics, en les xiques hi ha un 80% que les han probat alguna vegada, però part de eixe percentatge esta relacionades han les drogues blanes.

 Encara que pensem que són quasi adults, amb aquesta enquesta han demostrat que encara són uns xiquets que pensen que ho saben tot sobre les conseqüències que porten les drogues, però el que no saben es que sols tenen unes petites idees que van escoltan per la ràdio o veuen per la televisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada