dimecres, 26 de gener del 2011

Times Square

El fi de la segona guerra mundial va estar carregat de alegria i va servir de marc per a la realització d'una magnifica foto que va donar la volta al món.

Times Square, en Nueva York, fou el escenari d'aquesta fotografia d'un mariner i d'una infermera besant-se. El més impactant es que no hi es va tomar tan sols aquesta fotografia, també hi ha una altra feta tan sols a un dia després. 

Els protagonistes de la imatge no són parella, són uns desconeguts que es van creuar per el carrer i van fer uns del petons més famosos del món. Després d'aquesta foto publicada en 1945 no es va saber res més d'ells fins uns quants anys després quan la infermera va afirmar que si que era ella. Del mariner poc es sap mes que va intentar confirmar que si que era ell el de la imatge per a guanyar diners, cossa que no va aconseguir fins a punt de morir.

L'autor d'aquesta imatge és Alfred Eisenstaedt a qui se li va ocorri la idea mentre veia com el mariner s'acostava a totes les dones que veia al seu entorn.


Fa uns quants anys es va celebrar els seixanta aniverssari del fi de la Segona Guerra Mundial, fecha que també passarà a la història, perquè els estadounidensos van eixir al carrer i van representar el petó fet fa uns seixanta anys per una infermera i un mariner. Va estar ple de gent besant-se amb les seues parelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada