dimecres, 22 de juny del 2011

Misericordia

Un dels més importants llibres de Benito Pérez Galdós, és Misericordia. En aquesta novel·la la protagonista Benina es veu sumergida al voltant de diverses accions que terminaran en fracàs per part d'aquesta. La senyora Francisca és l'ama de les possesion que després, perdrà per la falta d'ingressos. Benina per ajudar a la seua senyora que pensa més en el que diran que en el que té que fer per sobrevivir, necesita l'ajuda de la seua criada, qui demana almoina en la porta de l'eglésia.

Estructura interna de l'obra

L'obra esta dividida en quatre parts, on es pot veure el Madrid d'aquell temps.

En la primera part es pot veure el món del captaire, els quals en l'obra també tenen privilegis, com per exemple les antigues que són dones que viuen en l'egésia i demanen almoina.

En la segona part hi ha una descripció dels personatges principals, com són Benina, Almudena , el seu nuvi ; Donya Francisca.

En la tercera part es reflecteix la fam que es pateix en Madrid i com Benina vol ajudar a la seua senyora demanan almoina, cosa que estava prohibit i per això acaba en la càrcel.

En la tercera part, donya Francisca hereta una gran fortuna i contracta a un altra criada, qui vol convèncer  a donya Francisca de que Benina no és una bona persona. Aquesta acaba sent convençuda i no vol tornar a contractar-la, les dos amigues s'enfaden i no tornen a parlar-se

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada